måndag 28 september 2009

Glad amatör

Tänk vilken frihet det ger att bara hålla på med hundträning på hobbynivå. Då kan man ju verkligen ha fokus på att träna så bra som möjligt och är fri att ändra strategi vilken sekund som helst om man känner för det.

Om man å andra sidan stenhårt lanserar ett viss träningssystem som det bästa så kommer framtida träning delvis gå ut på att bevisa att man har rätt i det - vilket bara måste vara till en begränsning när det gäller att utvecklas med hund.

Självklart finns det jättebra instruktörer som har en flexibel hållning gällande träning. Jag tänker mer på de som blivit kända just för att de lanserar en tydlig träningsmetod/-filosofi, de har ju liksom väldigt begränsade möjlighet att ändra sig...

7 kommentarer:

  1. Du är så himla klok du! Vi får skolka lite oftare för att träna hund=)

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju så sant så. :-D Behöver ju inte ens handla om att man är proffs och försörjer sej på att träna hund, kan ju lika gärna vara att man lagt massa personlig prestige i att ett visst sätt är det absolut bästa.

    SvaraRadera
  3. Jag blir så imponerad av dessa klarsynta självklarheter du kläcker ur dig på löpande band, som trots att de är självklara inses av så få. Fortsätt öppna ögonen på folk, det behövs! :-)

    Per

    SvaraRadera
  4. hihi, du härliga dig....... Tänk vad vi har utvecklas - vi som skapat vårt eget plock-system.... Lite Per-lite-Joakim-lite-canis-lite-maria-litealltmöjligtblandat..... hihihi, bra att världen har såna som du;-)))
    Massor av kramar till dig vännen

    SvaraRadera
  5. Hi hi, du har helt rätt!

    Ibland har jag allt lust att nypa till en eller annan vråljobbig hanhund som fullständig skiter i sin förare. Istället jobbar vi med att få fram bättre belöningar osv. Problemet är att om man ger nybörjare möjligheten att korrigera hunden så blir det tråkigt nog väldigt lätt väldigt mycket korrigeringar. Folk verkar tycka det är jobbigare att få till en bra lek med sin hund, än att gå och tjata på hunden eller rycka i kopplet.. Vi människor är nog lite lata av oss.
    Du vi måste få til den där träningen förresten, och du och Sandra hänger vål med till Niina va?!

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Klart jag vill vara med - men var är syltavallen???

    SvaraRadera